NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Delegacija Kantonalnog Crvenog križa posjetila načelnika Kalesije

... | 4. Jula 2018.
19:03
Kalesija Online

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u radnu posjetu primio delegaciju Crvenog križa TK, a tema razgovora bio je ovogodišnji “Marš mira”.

Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK načelnika Seada Džafića je upoznala sa aktivnostima koje se provode na terenu i sa brojem volontera koji će ove godine uzeti učešće, ali i sa aktivnostima koje trebajupodršku Općine Kalesija.

Ona se zahvalila načelniku za pomoć koju je pružio prošle godine kao izabrani zvaničnik, ali isto tako i kao vlasnik kompanije “Unis Tok”.

Prema njenim riječima ekipa Crvenog križa ove godine će brojati oko 80 volontera, gdje se ubrajaju i ljakari te medicinski tehničari koji će tokom cijelog puta pružati učesnicima neophodnu pomoć, a bit će na raspolaganju i tri vozila koja će se koristiti u slučaju povreda učesnika “Marša mira”.

Načelnik Sead Džafić pohvalio je organizovanje Crvenog križa tokom “Marša mira” te je obećao pomoć koja je potrebna da bi volonteri imali hranu i osvježenje kao i medicinski materijal.

Pored Merime Sarajlić, delegaciju Crvenog križa TK činili su i Ado Lesetović uposlenik CK TK, Safet Šahmanović sekretar CK Kalesija i Armin Karić volonter pri CK Kalesija.

kalesija.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme