NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Devetogodišnja Amila donirala kosu za djecu oboljelu od raka

... | 3. Jula 2020.
13:54
Kalesija Online

Video u kojem je djevojčica probala svoju periku i bila sretna što na taj način može imati kosu koja joj je opala zbog raka, devetogodišnja Amila je gledala sa mamom. Obje su plakale što zbog sreće jer je djevojčica dobila zasluženi osmijeh ali su bile i tužne jer sa šest godina vodi najtežu životnu bitku. S obzirom da Amila ima dugu, zdravu kosu odlučila je u dogovoru sa mamom, da je pokloni i na taj način bude razlog za osmijeh neke druge djevojčice.

” Amila je mnogo emotivna djevojčica. Video koji smo pogledale baš je imao uticaja na nju. Pitala me može li i ona pokloniti svoju kosu jer smo i prije o tome čitale. Bila sam ponosna na njeno zrelo razmišljanje. Na internetu sam pronašla informacije na koji način možemo donirati kosu. Poslale smo istu Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” potvrdili su nam da je sve stiglo. Iskreno želim da nam svima djeca budu zdrava i da nikome ne zatreba donirana kosa” kazala je Amilina mama Senada.

Amila Tulumović iz živiničkog naselja Đurđevik, učenica OŠ “Đurđevik” ,svojim gestom pridružila se armiji heroja koji pomažu drugarima herojima koji se bore sa opakom bolešću. Uz ovakav tim naamo se da će svaki rak biti pobijeđen i da će sva djeca uživati u čarima djetinjstva daleko od bolničkih kreveta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika