NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Diplomatski fijasko: Na Dodikov poziv na sastanak odazvalo se samo 11 od 28 predstavnika ambasada

... | 14. Oktobra 2021.
15:54
Kalesija Online

U Istočnom Sarajevu u toku je sastanak predstavnika institucija Republike Srpske s ambasadorima evropskih zemalja u BiH. Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11, javlja RTRS.

Među 11 onih koji su se odazvali nisu samo ambasadori, već ima i službenika ambasada. Osim toga, nema predstavnika nekih od ključnih država, a ne učestvuju predstavnici nijedna od zemalja Kvinte.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak s njima i “partnerskim ambasadama”.

Iz Kabineta člana Predsjedništva za RTRS je potvrđeno da ovo nije sastanak s ambasadorima Kvinte.

U međuvremenu, odlučeno je da se sazove sastanak Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora PIC-a.

U izjavi su ambasadori potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku u Istočnom Sarajevu priusutvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika