NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Dječak iz Afganistana na školskoj priredbi u Bihaću otpjevao pjesmu “Samo da rata ne bude”

... | 23. Novembra 2018.
11:36
Kalesija Online

Povodom dana Državnosti BiH učenici Osnovne škole “Harmani 2” iz Bihaća organizovali su sinoć bogat kulturno-zabavni program, a kao poseban momenat večeri izdvaja se nastup dječaka iz Afganistana koji je otpjevao pjesmu “Samo da rata ne bude”.

Učenici i uposlenici Osnovne škole “Harmani 2” sinoć su u prepunoj sali Kulturnog centra Bihać upriličili prigodnu manifestaciju povodom Dana državnosti naše domovine. Dječija vesela lica, razigrani i raspjevani nastupi, kao i pozitivna atmosfera obavijena bojama Bosne i Hercegovine još jednom su podsjetili sve prisutne na ljepote naše domovine, njeno šarenilo i mogućnost suživota svih koji prihvataju Bosnu i Hercegovinu za svoju domovinu

Poseban trenutak večeri priredio je dječak iz Afganistana Rašid Alimi koji je otpjevao pjesmu “Samo da rata ne bude”. Njegov nastup pobudio je velike emocije u Kulturnom centru i dočekan je velikim aplauzom.

Kako je z kazao Amir Fajić, direktor škole “Harmani 2”, učenici svake godine organizuju priredbu povodom Dana državnosti. Prije dvadesetak dana, škola je u saradnji s Pedagoškim fakultetom u Bihaću realizovala projekt u kojem su učenici škole “Harmani 2” boravili u prihvatnom centru u Sedri, prilikom čega su se djeca družila i učila kroz različite radionice.

“Potom smo došli na ideju da se i oni uključe u priredbu koju smo pripremali, što su oni s oduševljenjem prihvatili. Tako je jedna grupa djece recitovala pjesmicu s našim učenicima, dok je na kraju priredbe dječak iz Afganistana, koji je sam izrazio tu želju, otpjevao pjesmu Đorđa Balaševića ‘Samo da rata ne bude’, nakon čega je uslijedio veliki aplauz, a emocije u dvorani su bile na vrhuncu”, rekao  je Fajić.

Sinoćnoj priredbi prisustvovali su i roditelji djece iz Sedre, kao i predstavnici UNICEF-a i IOM-a te je moguće da će saradnja škole i migrantske djece smještene u hotelu Sedra i u budućem periodu biti nastavljena.

(Klix.)

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, NEON TV - Video prilozi