NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Djevojčica Adelajda nagradu koju je osvojila za citiranje hadisa poklonila za liječenje oboljele sugrađanke

... | 19. Oktobra 2021.
08:35
Kalesija Online

Djeca su iskrena, nevina i od njih možemo mnogo naučiti, i često trebamo slijediti njihov primjer. Jedna takva priča dolazi nam iz Maglaja.

Polaznica mekteba Adelajda Hamza osvojila je drugo mjesto na takmičenju u citiranju hadisa Allahovog poslanika, a.s., koje je na Facebook stranici Medžlisa IZ Maglaj organizovano za polaznike mektebske pouke a u okviru obilježavanja mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg Poslanika. Adelajda Hamza osvojila je romobil i novčanu nagradu koju je uručila svom imamu koji će istu proslijediti kao pomoć u liječenju oboljele djevojke, napisano je na Facebook stranici Medžlisa IZ Maglaj Gest hvale vrijedan.

U Jusuf-pašinoj džamiji (Kuršumliji) održana je centralna mevludska svečanost za područje Medžlisa IZ Maglaj. Poslije uvodne riječi imama džamije hafiz Hidajet-ef. Talića, imami Medžlisa su proučili tradicionalni mevlud. Gost-predavač je bio hafiz Fahir-ef. Arnaut (Medžlis IZ Zenica). U svom obraćanju hafiz Fahir-efendija je istakao značaj mevluda, a naročito značaj ispravnog razumijevanja sunneta Allahovog poslanika, a.s. Predavanje je obilovalo odabranim hadisama Allahovog poslanika, a.s., što ga je učinilo dodatno zanimljivijim. Ova mevludska svečanost je bila i prilika da glavni imam Nevres-ef. Hodžić i predsjednik Izvršnog odbora Seid Omerović pobjednicima takmičenja u citiranju hadisa Allahovog poslanika, a.s., koje je na Facebook stranici Medžlisa bilo organizirano za mektebske polaznike.

(ntv.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika