NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Dobro se dobrim vraća: Vrijedna donacija za OŠ Tojšići, akcija “Djeca djeci” zapažena i od delegacije iz Njemačke

... | 20. Marta 2023.
11:42
Kalesija Online

JU OŠ Tojšići je posjetila delegacija građevinske firme STH u Njemačkoj, a čiji su vlasnici turski državljani.

Pomenuta delegacija došla je u OŠ Tojšići s veoma lijepom i prijateljskom parolom koja je glasila ” DOBRO SE DOBRIM VRAĆA”.

Prilikom nedavno realizovane humanitarne akcije “Djeca-djeci” u kojoj su učestvovali i učenici pomenute škole, a s ciljem da se pomogne djeci Turske i Sirije, njihov doprinos zapazili su Kalesijsci koji rade u firmi STH, kao i njihovi vlasnici, koji su porijeklom iz Turske. Kao znak zahvalnosti za njihov doprinos akciji, delegacija iz Njemačke je uručila vrijednu donaciju za školu.

“Nekad je i skromna pomoć znak da stradali, bolesni, gladni, beskućnici nisu sami. Naši učenici su djeci koja su pogođena razornim zemljotresom uz skromne poklone poručili sljedeće “Mi smo djeca male evropske zemlje koja suosjećaju i osjećaju Vašu patnju, tugu, bol… ..Uvijek ćemo biti tu da vam pružimo nadu da dolazi bolje sutra, Naša srca prepuna topline i ljubavi kucaju za vas”, napisali su na zvaničnoj stranici škole.

Aktivnosti u sklopu projketa “Djeca djeci” bila je javno dostupna na stranici škole, pa su cijelu akciju propratitili i vlasnici firme u Njemačkoj. Tom prilikom školi je uručena skromna novčana donacija, kao i slatkiši za djecu.

Zasluge za njihov dolazak, kako su naveli iz škole, pripadaju Hamzaliji Fazliću, iz Hrasna Donjeg, nekadašnjem učeniku Huseinu Požegiću, nekadašnjem učeniku OŠ Rainci Gornji, koji su zaposleni kao inženjeri u pomenutoj građevinskoj firmi.

Prilikom realizacije posjete, gostima je upriličen topao i skroman prijem. Uz kombinaciju bosansko – turske kahve, i lijepe besjede druženje s gostima. Goste je dočekao pomoćnik direktora Nijaz Dukić i sekretar škole Amira Kulić.

Također, vlasnici firme i naši Kalesijci su novčanu donaciju uručili i OŠ Rainci Gornji, a učenike počastili slatkišima, a dogovorena je i saradnja u budućnosti.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme