NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Dom zdravlja Kalesija domaćin ovogodišnje “Medicinijade”

... | 12. Juna 2019.
08:31
Kalesija Online

Dom zdravlja Kalesija će po treći put biti domaćin sportskih susreta radnika u zdravstvu Sjeveroistočne Bosne, koji će se održati od 13-15.juna u Neumu. Ovo će biti do sada najmasovnija „Medicinijada“,  s obzirom da je prijavljeno 670 učesnika.

Učešće na ovogodišnjoj „Medicinijadi“ uzet će ukupno 20 ekipa, od kojih 18 s područja Tuzlanskog kantona. Pored ljekara, medicinskih tehničara i drugih uposlenika u zdravstvenim ustanovama iz Tuzlanskog kantona na sportskim poligonima hotela „Zenit“ u Neumu nastupit će zdravstveni radnici iz Mostara i Odžaka.

Tokom boravka u Neumu medicinski radnici će se takmičiti u sljedećim disciplinama: prva pomoć, streljaštvo, odbojka (muškarci i žene), odbojka na pijesku (muškarci i žene), mali nogomet (muškarci), rukomet (žene), stolni tenis, šah i navlačenje konopca (muškarci i žene).

Organizacioni odbor ovogodišnje, 19. po redu, „Medicinijade“ već je finalizirao pripreme za “Medicinijadu”. Izvlačenja parova je obavljeno 07.juna u restoranu “Polo” u Kalesiji.

Prema riječima dr.Muhameda Osmanovića, direktora JZU Dom zdravlja Kalesija ostalo je još da se obave tehničke pripreme i obilježavanja sportskih poligona.

„Najveći dio posla već smo završili i nadam se da će ovo biti najbolje organizovana „Medicinijada“. Proteklih mjeseci naporno smo radili da bi ispunili ciljeve koje smo pred sebe postavili prilikom preuzimanja obaveze domaćina ovogodišnje „Medicinijade“. Uspjeli smo obezbijediti smještaj za sve učesnike, iako je ove godine prijavljen rekordan broj zdravstvenih radnika. Ekipa iz organizacionog odbora će dan ranije otputovati u Neum, kako bi obavila završne pripreme i dočekala sve učenike koji bi u hotelu „Zenit“ u Neumu trebali doći u četvrtak u večernjim satima. Nadam se da će svi učesnici biti zadovoljni organizacijom ove manifestacije i da ćemo na dostojanstven način reprezentatovati dom zdravlja Kalesija, ali i našu općinu“, kazao je direktor Osmanović.

On se zahvalio općini Kalesija, kalesijskim privrednicima i drugim privrednim subjektima iz TK i BiH koji su pomogli organizaciju ovogodišnje „Medicinijade“, kao i uposlenicima Doma zdravlja, ali i sportistima i sportskim sudijama iz Kalesije koji će biti u svojstvu rukovodilaca takmčenja ili sudaca na sportskim terenima u Neumu.

Izvor: radioferal


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme