NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Domu zdravlja Kalesija uručeni zaštitni viziri i maske

... | 9. Aprila 2020.
16:30
Kalesija Online

U okviru akcije koju su pokrenuli Muftijstvo tuzlansko i bošnjačke NVO sjeveroistočne Bosne nekoliko Domova zdravlja na području TK uručena je medicinska oprema, koja će olakašati rad i borbu zdravstvenih radnika protiv korona virusa. Donacija je uručena i Domu zdravlja u Kalesiji.

“Danas smo kalesijskom Domu zdravlja uručili zaštitne vizire i maske. Riječ je o realizaciji akcije koju su zajednički realizirali Muftijstvo tuzlansko i bošnjačke NVO sjeveroistočne Bosne: Korak, Prosvjetitelj, Oaza, Proaktiva, OKC, Zora i Selsebil. Slična donacija uručena je tuzlanskom Domu zdravlja i UKC-u”, kazao je Fahrudin Sinanović, koji je zajedno sa predstavnicima NVO uručio medicinsku opremu.

Zaštitni viziri i maske bit će uručeni i domovima zdravlja u Lukavcu, Gradačcu i Živinicama.

Pored ovakvih donacija koje zdravstenim ustanovama mnogo znače i drugi na svoj način daju doprinos u borbi protiv korona virusa. Zdravstveni radnici, sportisti, javne ličnosti i drugi objavljuju videa i poruke na društvenim mrežama u kojima sugrađanima poručuju da ostanu kod kuće, dok volonteri šiju maske, brinu o starijim osobama, uručuju prehrambene i higijenske pakete, te medicinsku opremu za porodice u stanju socijalne potrebe.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme