NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Džeko poslao emotivnu poruku uz ratnu fotografiju

... | 5. Aprila 2018.
18:35
Kalesija Online

Roma je u četvrtfinalu Lige prvaka sinoć poražena od Barcelone sa 4:1, a jedini pogodak za Rimljane postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko.

 

Džeko je taj pogodak odlučio posvetiti svima onima koji su nastradali u ratu u BiH.

– Na današnji dan prije 39 godina KK Bosna je postala prvak Evrope u košarci. Delibašić, Varajić, Hadžić, Radovanović, Đogić i ostali majstori pod obručem pokorili su Evropu i proslavili naše Sarajevo.

Trinaest godina poslije, na isti datum, počela je opsada mog grada, koja je trajala 1.425 dana. Ponovo su svi znali za Sarajevo, ali ovaj put ne po dobrom. Ubijeno je preko 1.600 mališana, a ranjeno 50.000 mojih sugrađana.

U gradu u kojem nisi znao da li ćeš sutra vidjeti svog najboljeg prijatelja, da li ćeš ponovo zagrliti oca ili majku, da li ćeš otvoriti oči ili uopće izaći van da se igraš sa vršnjacima, proveo sam svaki dan od tih 1.425 pod opsadom.

Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji vršnjaci ostali ranjeni ili više nisu s nama. Njima u spomen posvećujem svoj pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka, njima u spomen ponosan sam što sam rođen i odrastao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini – napisao je Edin Džeko na svom Facebook profilu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport