NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

EC Nahla: Besplatna obuka iz vizuelnih komunikacija za nezaposlene žene

... | 6. Januara 2022.
15:46
Kalesija Online

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla u našu redakciju dostavio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Besplatna obuka iz vizuelnih komunikacija za nezaposlene žene: Obučite se za aktuelna zanimanja u oblasti vizuelnih komunikacija u skladu sa potrebama tržišta i kreirajte originalan i intearaktivan sadržaj za brendove!

Udruženje Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla, u okviru projekta Skills4Digital, kojeg podržava Vlada Švicarske, raspisuje konkurs za upis polaznica na besplatnu obuku za vizuelne komunikacije (fotografija i video za korporativne svrhe).

Vizuelna komunikacija je komunikacija putem vizuelnih pomagala koja se koriste za širenje poruka, ideja i informacija široj publici koristeći dizajn, video i fotografiju. Eksperti vizuelnih komunikacija svoju kreativnost i talenat pretvaraju u vizuelne forme koje imaju i umjetničku vrijednost, ali im je primarna namjena da ispravno iskomuniciraju poruku. Stoga se i ovaj program oslanja na savremene tehnologije i vještine kreiranja dizajna, fotografije, videa i animacije.

O uvjetima i načinu apliciranja na konkurs možete se informisati na našoj web stranici: Obuka za vizuelne komunikacije – Nahla, a prijavni formular možete pronaći klikom na link: https://forms.gle/cYU47q9cGg3b4uRR7 .

Polaznice obuke će se upoznati i sa korištenjem profesionalne opreme, ali će sadržaj biti prilagođen i amaterskoj opremi (kamerama na mobilnim telefonima i sl.) te sa korištenjem programa za obradu fotografije i videa.

U Edukacijskom centru „Nahla“ Tuzla kreiramo poticajno okruženje koje inspirira ženu da razmjenjuje iskustva, sagledava nove perspektive, koristi vlastite potencijale i unosi radost življenja u svoju svakodnevnicu. Činjenje znanja dostupnim smatramo jednom od najvećih civilizacijskih vrijednosti i ključnih zadataka ljudskog postojanja. Kroz svoj rad posebnu pažnju posvećujemo pružanju prilika ženama svih dobi i iz raznovrsnih društvenih grupa da steknu kompetencije u skladu sa zahtjevima vremena, kako bi bile spremne mijenjati sebe i mijenjati svijet.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika