NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Edin Ramić – Kandidat za skupštinu RS

... | 19. Septembra 2018.
13:16
Kalesija Online

Edin Ramić je rođen 1975. godine. Trenutno živi u Osmacima. Diplomirao je 2002. godine na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, magistrirao 2007. na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu te doktorirao četiri godine poslije na Ekonomskom fakultetu u Zenici. Oženjen je ima dvoje djece.

Ramić je član Stranke demokratske akcije (SDA) od 1993. godine, a njen potpredsjednik od 2015. Sa samo 17 godina, aktuelni ministar raseljenih osoba i izbjeglica uzima pušku i staje na branik domovine kako bi odbranio njene granice i slobodu svog naroda. Nakon rata znanjem se počinje boriti za dobrobit istog. Građanima Kalesije poznat je po realizaciji mnogobrojnih projekata koji su doprinijeli kvalitetu života. Pomogao je mnogim sportskim klubovima kako u zemlji tako i Kalesiji.

Ono što je još jedna od odlika ministra Edina Ramića jeste odnos prema ljudima. Svakog čovjeka bez obzira na posao i radni status gleda kao sebi ravnog. Bez ustručavanja ljudi mu se obraćaju i iznose svoje probleme, vjeruju mu. Zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice na čijem čelu je Edin Ramić počeo je projekat zatvaranja kolektivnih centara.

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini jeste odlazak mladih ljudi, ministar Ramić pokušava dati svoj doprinos kako bi mladima dao razloge i mogućnosti za ostanak u domovini i napredak u istoj. Realizovano je i potpisano nekoliko ugovora za obavljanje pripravničkog staža studenata koji su završili studije te im je to prva stepenica u usavršavanju i dokazivanju njihovih vrijednosti. Osim pomenutih, mnogo je realizovanih projekata čijoj je realizaciji veliki doprinos dao kandidat za Skupštinu RS, ministar Edin Ramić, povratnik koji zna probleme povratnika.

Više  o realizovanim projektima i biografiji Edina Ramića pogledajte u videu:

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika