NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Edinu je želja zaigrati za reprezentaciju BiH

... | 18. Septembra 2020.
10:27
Kalesija Online

Talentovani Edin Hamidović, porijekom iz Zvornika, svoju karijeru gradi u poznatom nogometnom klubu u Švedskoj. Igra u Drugoj ligi Jönkoping Södra. Ovaj dvasedetsedmogodišnjak ostavlja srce na terenu, što pokazuje na svakoj odigranoj utakmici i sa svojim klubom postiže veliki uspjeh. Na poziciji strijelca prošle godine za svoj klub dao je 15 golova. Velika želja mu je obući dres Bosne i Hercegovine i zaigrati za reprezentaciju.

“Nikada nisam propustio trening, ni utakmice. Da bi bio uspješan moraš da voliš srcem ono što radiš. Moja velika ljubav je fudbal i rezultati se vide na kraju”, kazao je Edin za NEON Televiziju.

Edinovi roditelji 1992. godine iz Zvornika izbjegli su u Švedsku. Edin je rođen godinu dana kasnije. Kao dječak pokazivao je talenat za nogomet, te su ga roditelji sa šest godina upisali u školu fudbala. Iako je rođen u Švedskoj sebe smatra Bosancem i velika mu je želja zaigrati za reprezentaciju.

“Volio bi da zaigram za reperezentaciju Bosne i Hercegovine, to je moja domovina. Ja sam u srcu Bosanac. Reprezentaciju uvijek pratim. Kad igra Bosna u kući je slavlje, zastava BiH vijori se na kući. Komšije Šveđani znaju da igra reprezentacija Bosne”, kaže Edin te dodaje da mu je uzor u fudbalu imenjak Edin Džeko.

Edin ima dva starija brata. Roditelji im pričaju o agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Pričaju im zbog čega su morali otići sa svog ognjišta. Porodica Hamidović često posjećuje BiH, svoj rodni kraj Zvornik, a takve posjete često izazovu uspomene i sjećanja na ratna dešavanja.

“Roditelji su mi ispričali o agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Za mlade Bosance u Švedskoj itekako je važno da znaju ko su, šta su i zašto su rođeni ovdje, a nisi u domovini. Mladi u Švedskoj su upoznati o agresiji na BiH”.

Za kraj našeg razgovora Edin ima poruku za sve mlade talentovane fudbalere.

“Omladini poručujem da se trud, rad i disciplina uvijek isplate. Bez toga nema uspjeha u životu bilo šta da radite.”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport