NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Eldar Ćivić o utakmici sa Italijom

... | 14. Novembra 2019.
12:49
Kalesija Online

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra utakmicu pretpodljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na Bilinom polju će gostovati moćna Italija, višestruki prvak svijeta, nekadašnji prvak Evrope, ekipa koja “melje” sve pred sobom, a Zmajevima ovaj meč gotovo da ništa ne znači.

Teoretski, postoji još promil (ili tačno 0,68 posto) šansi da odemo direktno na EURO, ali o tome je u ovom trenutku iluzorno čak i pričati.

No, Zmajevi će imati motiv, ali i obavezu prema navijačima. Ujedno ovo će selektoru Robertu Prosinečkom biti prilika da počne sa uigravanjem tima koji će u martu kroz play-off Lige nacija (baraž) pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

O utakmici koja će se igrati u petak, naš “Zmaj” Eldar Ćivić kaže:

„Nismo ostvarili pobjedu u gostima i to je sigurno i za nas bio šok, kao i za navijače. Protiv Italije smo igrali dobro i žalimo što nismo osvojili barem bod. Respektujemo ih, ali se želimo da im se na neki način osvetimo. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i pronaći način da ostvarimo dobar rezultat. Igramo na domaćem terenu i sigurno je da ćemo pokazati zube i pružiti naš maksimum.“

Stručni štab u predstojećom meču neće moći računati na povrijeđene Tonija Šunjića i Amera Gojaka, a male su šanse da će se do utakmice oporaviti i Elvis Sarić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport