NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Emina Hadžić: Hidžab je moj izbor

... | 25. Maja 2019.
12:40
Kalesija Online

Ženina ljepota na više načina dolazi do izražaja. Odjeća, crte lica, ponašanje prvo je što primijetimo na ljudima, a prefinjenost, elegantnost, neke su od osobina koje posjeduje ženski rod.

Žena u islamu je žena koja ima bezbroj mogućnosti, ali i privilegiju da nose mahramu. Ženu sa hidžabom moramo priznati krasi posebna ljepota. Simbol čestitosti i i zaštita koja je ženi muslimanki dar od Allaha. Iz ljubavi prema vjeri i sa iskrenim nijetom Emina Hadžič iz Kikača prije godinu danu odlučila je staviti hidžab.

“Moje razmišljanje o hidžabu je počelo dok sam još bila mala. Moji roditelji nisu bili praktikanti vjere, ali ja sam imala želju. Dok sam bila mala išla sam u mekteb, ali nešto me sputavalo da se posvetim vjeri i da donesem tu veoma bitnu odluku, da se pokrijem”-kaže Emina.

Kada se udala bila je okružena ljudima koji su je podsticali da njenu odluku. Iz dana u dan Emina je sve više imala potrebu da stavi hidžab. Najviše su joj u njenoj odluci pomogli savjeti zaove Zijade. Podrška nije izostala ni od muža. Svi su bili srećni što je odlučila da njena kruna bude mahrama.

“Kada klanjam i stavim hidžab, pa želim da izađem iz kuće bez hidžaba nekako me bilo stid. Svaki dan je želja rasla da se pokrijem. Težila sam godinama ka tome, osjećaj kada sam se pokrila je bio poseban. “-kaže Emina.

Eminino gostovanje pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme