NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Emina Selimović iz Dubnice bori se sa zloćudnim “neprijateljem”: Potrebna pomoć dobrih ljudi

... | 11. Aprila 2019.
15:50
Kalesija Online

Emina Selimović iz Dubnice samohrana je majka, koja živi sa dvoje maloljetne djece. Kćerka ima 9, a sin 15 godina.

Već sedam godina ova hrabra žena bori se sa zloćudnim “neprijateljem”. Ljekari na UKC Tuzla dijagnosticirali su joj zloćudnu novotvorevinu desni. Tumor je operisan, ali nažalost u posljednja četiri mjeseca njen život se u potpunosti promijenio.

Tumor se ponovo vratio i “napao” njeno tijelo. Sada je situacija ozbiljnija. Tumor je zauzeo usnu šupljinu, što Emini predstavlja problem prilikom pričanja i konzumiranja hrane. Za njeno liječenje potrebna je velika suma novca. Terapije koje bi do kraja mjeseca trebala početi primati koštaju 27.000.

Jedna terapija košta 4.500 KM, a Emina ih treba šest primiti. Ljekari su optimistični po pitanju terapija, te se nadaju da bi one mogle poboljšati njeno stanje.

Emina ima 43. godine, brižna majka, a dječica žele samo da njihova mama bude ponovo zdrava. Porodica Selimović živi od 38 KM dječijeg doplatka. Nikakvih drugih primanja nemaju.

Osim određene sume novca koja je Emini potrebna za terapije, tu su i odlasci ljekaru na kontrole, lijekovi koji iziskuju dodatne troškove. Porodica Selimović apeluje na sve dobre ljude da im pomognu.

Emina se bori da svojoj djeci obezbijedi sve potrebno, ali sa primanjima koja ima trenutno i ogromnim troškovima za liječenje, nije u mogućnosti pružiti sve što djeca žele. Oni su jako skromni i imaju samo želju da sve bude kao prije, da njihova mama ozdravi. Tada bi se u njihov život vratila radost.

Ako želite pomoći porodicu Selimović možete posjetiti u Dubnici ili ih kontaktirati na broj telefona 064/430-31-72. Budimo humani i pomozimo. Emini je potrebna pomoć dobrih ljudi. Ona je potrebna svojoj djeci.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme