NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Eminin put do hidžaba

... | 10. Marta 2018.
11:35
Kalesija Online

Emina Tabaković mlada spisateljica iz Sanskog Mosta svoju priču, svoj put do hidžaba danas će ispričati na predavanju za žene u džematu Rainci Gornji. Nakon podne namaza Emina će govoriti na temu ” Kako ojačati psihu kroz vjeru” a nakon toga bit će upriličena i promocija knjige “Moj put do hidžaba” .

“Moj put do hižaba” je autobiografska knjiga mlade medicinske sestre, koju  je napisala  nakon zbirke poezije i proze  „Osluhni moju tišinu“, koja je dobro prihvaćena od publike.

Knjigu je napisala za dva mjeseca ali je njen put do hidžaba trajao je četiri godine.

Zadnji dan Kurban Bajrama, kad sam ustala da klanjam sabah, odmah sam s bismilom uzela maramu koja mi je uvijek bila iznad jastuka na krevetu, a koju sam dobila od moje Ermine…otišla sam da uzmem abdest i klanjala. Nisam cijeli dan skidala hidžab, imala sam osjećaj da ga oduvijek nosim. Šta mi donosi budućnost to Allah Jedini zna. Ono što ja znam da je bila najljepša i najveća odluka u mome životu. Izabrala sam trnovit ali sigurno ispravan i lijep put. Iskušenja imam i biće ih uvijek ali ja više nemam one tjeskobe i praznine u grudima bez obzira šta se dešava oko mene.”- napisala je Emina Tabaković u svojoj drugoj knjizi

Autorica, i djevojka koja je odlučila na svoj iman staviti krunu kaže da cilj hidžaba nije  samo nositi mahramu i nositi široku odjeću “Hidžab je više od toga, hidžab ne nosite-hidžab živite. Hidžab mora biti u mom govoru, u mom pogledu, u mojim djelima“.

Kada je odlučila da se pokrije Emina nije promijenila samo način oblačenja, nego i način ponašanja. Kaže da je prije hidžaba burno reagovala na reakcije ljudi. Danas je Emina pozitivna osoba, sa osmijehom na licu čije riječi kao da Vas miliju. Pokušava druge na druge ljude prenijeti pozitivnu energiju i izmamiti im osmijeh na lice.

Autorica ističe da joj je želja da   “Moj put do hidžaba” bude pomagač svima onima koji još uvijek nisu spoznali zašto su na ovom svijetu, Uputa onima koji u teškoćama bježe svugdje samo ne Allahu, snaga onima koji su izgubili nekoga ne znajući da je u životu sve za neko dobro.

Emina Tabaković bila je gošća u emisiji “NEON Jutro”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin