NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Emir Mešić osamnaestogodišnjak od kojeg se puno očekuje u nastavku sezone u FK Bosna

| 11. Februara 2017.
12:13
Kalesija Online

Kalesijska Bosna već uveliko se fizički priprema za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH. Među onim fudbalerima od kojih se mnogo očekuje u natsvaku sezone svakako je osamnaestogodišnji Emir Mešić iz Međeđe.

Svoje prve nogometne korake napravio je u FK Sapna, gdje punih devet godina igrao i usavršavao igru zadnjeg veznog igrača, a po potrebi i igrača koji se snalazio i na krilnim pozicijama, ali i u vrhu igre.

Iz Sapne prešao je u FK Bosna Kalesija gdje je sa juniorima ovog kluba osvojio kup i ligu, a sa petnaest godina zaigrao je i za seniorski tim Bosne.

“Pa kada sam dobio poziv za seniorski tim vjerujte da sam bio iznenađen i u isto vrijeme i sretan. Znam da sam se trudio i da je moj trud prepoznao trener Ibro Mahmutović koji mi je dao priliku da zaigram. Rekao mi je da nisam razočarao u tim utakmicama”, govori za NEON Televiziju Emir Mešić.

O ovom fudbaleru od kojeg se mnogo očekuje u nastavku sezone razgovarali smo i sa trenerom Ibrom Mahmutovićem.

“Mešić zna sa loptom, ima dobar pregled igre. Malo je zbog škole zapostavio bio trenažni proces ali sreća pa se vratio i u svemu ovome ima podršku porodice koja ga gura da uspije. Od njega zaista sada očekujemo da u proljetnom dijelu “eksplodira” i da pokaže ono što zna”, govori Mahmutović.

Ibro ne krije da će Mešića više forsirati u nastavku sezone jer je mišljenja da vrijedi ulagati u njega i da će svo povjerenje opravdati.

Emir Mešić inače maturant i učenik Mašinske škole u Sapni za našu televiziju ističe da će dati sve od sebe i da je siguran da će Bosna na proljeće biti dosta jača nego što je bila u jesenjem dijelu i da će navijači uživati u nogometu.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Promocija, Sport