NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Emotivna akcija u Tuzli: Građanke donirale kosu za izradu perika djevojčicama oboljelim od raka

... | 17. Marta 2018.
17:57
Kalesija Online

Centralni dio Bingo City Centra u Tuzli danas je pretvoren u frizerski salon koji je sa sobom nosio posebnu emociju. Naime, šišnjem svoje kose, brojne građanke Tuzle vlasi od kojih su se danas odvojile usmjerile su u izradu perika za djevojčice koje su oboljele od karcinoma. Naime, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pokrenulo je akciju pod nazivom “Moja kosa, tvoja kosa” u okviru koje se prikuplja kosa za izradu perika djevojčicama koje su oboljele od nekog oblika karcinoma. Od konca prošle godine do danas preko 300 osoba doniralo je kosu, a izrađeno je 14 perika.

Trenutno se u radionicama udruženja izrađuju još njih četiri, a jedna perika namijenjena je i djevojčici koja se trenutno liječi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli. U sklopu ove akcije danas je veliki broj djevojčica, djevojaka i žena u Tuzli odlučio ošišati svoju kosu te vlasi koje su duže od 30 centimetara pokloniti za izradu perike.

Za izradu jedne perike potrebno je da četiri osobe doniraju kosu koja ne smije biti hemijski tretirana. Svi zainteresirani koji danas do 18 sati nisu u prilici posjetiti Bingo City Centar u Tuzli svoju kosu mogu ošišati i kod svog frizera te je pokloniti Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Izvor: tuzlanski.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika