NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

EU donirala BiH medicinsku opremu vrijednu oko 900.000 eura

... | 24. Septembra 2020.
16:41
Kalesija Online

Evropska komisija je najveći donator u BiH i teško da se iko može mjeriti sa tim, rekao je Tegeltija

Specijalni predstavnije Evropske unije Johan Sattler sastao se danas s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom povodom isporuke medicinske opreme za Bosnu i Hecegovinu namijenjene za borbu protiv COVID-19. Vrijednost donacije je 900 hiljada eura.

Tim povodom medijima su se obratili Sattler i Tegeltija.

Sattler je ou braćanju medijima istakao da Evropska unija ostaje odan partner Bosni i Hercegovini u izazovima s kojima se suočava, uključujući i borbu protiv pandemije koronavirusa. tističe da je dug put pred nama, ali da su se počeli praviti koraci u dobrom pravcu.

– Zajedno smo jači. Ovo je maraton, nije kratka staza, ali neke kilometre smo već prešli. Dug je put pred nama, puno više je potrebno još učiniti, i od političari nam je potreban puno veći lični angažman i efikasnost.

Sattler je pozdravio usvajanje Revidirane strategije za ratne zločine, ističući to kao veoma pozitivan korak.

– Danas se pokazalo da kada postoji politička volja i kada se ključni akteri usaglase oko usaglase oko ključnih stvari, mogu jako velike stvari napraviti. Ovom odlukom bit će i odblokirana sredstva za BiH iz IPA fondova.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija istakao je da je Evropska unija najveći partner, a Evropska komisija, najveći donator kada je u pitanju BiH.- Zahvala zdravstvstvenim radnicima u BiH i EU na pomoći, pomogli da se prođe kroz složen sistem nabavki opreme. Evropska komisija je najveći donator u BiH i teško da se iko može mjeriti sa tim, rekao je Tegeltija.

Izvor: fokus.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika