NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Europarlamentarac Thijs Reuten podržao proteste i poručio: Širom Evrope za BiH

... | 10. Januara 2022.
17:25
Kalesija Online

Europarlamentarac iz Nizozemske Thijs Reuten iz Progresivnog saveza socijalista i demokrata podržao je proteste koji su organizovani širom Evrope zbog napada na ustavnopravni poredak BiH, koji dolazi od političara iz RS-a predvođenih Miloradom Dodikom.Reuten je na Twitteru objavio fotografiju s protesta u Briselu, gdje se može vidjeti veliki broj građana s transparentima i zastavama BiH, a uz fotografiju je napisao i poruku.

“Širom Evrope i danas u Briselu solidarnost s Bosnom i Hercegovinom”, napisao je Reuten.

Inače, Reuten je poznat po snažnom zalaganju u Evropskom parlamentu za poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i veliki je protivnik politike koju vodi lider SNSD-a Milorad Dodik.

Prošli mjesec Reuten je pozvao Evropski parlament na zabrinutost zbog navodne uloge evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyija u održavanju posebne sjednice NSRS-a, na kojoj je pokrenut neustavni prijenos nadležnosti.

Podsjećamo, protesti su najavljeni u Ženevi, Londonu, Otavi, Torontu, Oslu, Rimu, Beču, Štokholmu, Geteborgu (i drugim gradovima Švedske), kao i u Sarajevu i Tuzli. Prema najavama, očekuju se protesti u 35 gradova širom svijeta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika