NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice podržalo akciju nabavke mamografa sa 10.000 KM

... | 25. Aprila 2017.
09:08
Kalesija Online

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čijem čelu je Edin Ramić iz Šehera podržalo je akciju Udruženja žena oboljelih od karcinoma “Ženo, majko, sestro” koja se tiče nabavke mamografa sa 10.000 KM.

Podsjećanja ardi akciju u saradnji sa ovim udruženjem pokrenula je Vildana Uščuplić-Ramović, odnosno Polo grupacija koja je uplatila 20.000 KM, a 500 KM uplatila je do sada firma E-plast na čijem čelu je Sadik Fatić.

“Zahvaljujemo se ministru Edinu Ramiću na donaciji za mamograf drago nam je da je prepoznat naš napor sa upoznavanjem i aktivnostima vezanim za bolest karcinoma dojke koja sve više uzima maha a nažalost i života,o preventivi načinu liječenja i izlečenja.Nadamo se što skorijoj nabavci mamografa i samim tim redovnijoj kontroli žena iz naše općine kao i iz okruženja koje koriste usluge DZ Kalesija”, rekla nam je Nasiha Pjanić predsjednica Udruženja “Ženo, majko, sestro”.

Ona ističe da je karcinom dojke izliječiv ukoliko se otkrije na vrijeme, a da bi se to na vrijeme otkrilo potreban je mamograf.

Pjanić je pozvala sva privredna društva da daju svoj doprinos u nabavci mamografa čija je cijena oko 100.000 KM.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme