NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FIFA posredstvom Kalesijca čini sretnim brojne mališane u Bosni i Hercegovini

... | 6. Septembra 2021.
11:02
Kalesija Online

Oni su pravi ambasadori Bosne i Hercegovine! Ljudi koji čine sve za bolju budućnost mladih. Ne radi poput političara, deklarativno i od kampanje do kampanje, prosipajući jeftine populističke floskule, već konkretno godinama čini sretnim mališane, klubove, sportske klubove u BiH.
Izudin Halilović, Bosanac s višegodišnjim stažom u Švicarskoj svoje prijateljstvo i konekcije s uglednim i dokazanim ljudima iz svijeta sporta i FIFA-e, godinama organizira humane i društveno odgovorne akcije.

Jos jedna vrijedna donacija od Svjetske Fudbalske Federacije (FIFA) i porodice Halilovic je stigla u Kalesiju. Izudin Halilović sa svojim prijateljem iz FIFA redovno svake godine po nekoliko puta obraduje djecu Kalesije sa vrijednim poklonima od FIFA. Sada je donirano više od 40 originalnih lopti školama, klubovima i djeci na kalesijskoj opštini. Pokloni su stigli i drugim
drugim opštinama. Lopte su dobili: SM Škola Kalesija, Sadik Osmanović,.FK Borac Osmaci, Guber Srebrenica i drugi.

-Zahvaljujemo se Svetskoj Fudbalskoj Federaciji FIFA, kao i našem Kalesijcu, koji časno i pošteno sa svojom porodicom poklanja u našu Kalesiju. Nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti- zahvalili su Kalesijci porodici Halilović.

Vrijedna pomoć sportskih rekvizita, koju je organizirao Izudin Halilović stigla je i u Srebrenicu. Koja će obradovati brojne dječake Gubera, koji bilježi odlične rezultate mlađih selekcija.
Iz FK Guber zahvalili su Sabahudinu Osmanoviću iz Kalesije, koji je preporučio Izudinu, a on odmah reagirao. Pomoć FIFE tako je stigla i u Srebrenicu, gdje treniraju brojna djeca svih nacionalnosti.

Primjer Izudina Halilovića je put kojim treba ići. Očitao je lekciju političarima. Svojim primjerom, uz veliku podršku prijatelja iz FIFA, šalje snažnu poruku, kako se treba konkretno boriti za mlade. S loptama, kompjuterima i drugim sportskim rekvizitima, na najbolji način sklanja djecu od ulice i raznih poroka. Sport i sportski tereni put je nade za djecu Bosne i Hercegovine!

Sportske.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport