NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Film „Tako da ne ostane živa“, po motivima ubistva Arnele Đogić

... | 19. Januara 2021.
19:53
Kalesija Online

Dugo očekivana svjetska premijera dugometražnog igranog filma Faruka Lončarevića „Tako da ne ostane živa“, po motivima brutalnog ubistva Arnele Đogić koje se prije skoro pet godina dogodilo u okolici Olova, održat će se na Međunarodnom Festivalu u Trstu. Film će u okviru takmičarskog programa biti prikazan 23. januara 2021.  

U filmu glavne uloge igraju Aida Bukva, Dino Sarija i Enes Kozličić, a urađen je u privatnoj produkciji, uz ogromne napore požrtvovane ekipe i podršku Ministarstva kulture Kantona Sarajevo, Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i građana i opštine Olovo. 

Međunarodni filmski festival u Trstu postoji već 23 godine i jedan je od najprestižnijih festivala koji prikazuje filmove iz centralne i istočne Evrope. 

Da podsjetimo, Arnela Đogić je imala 24 godine kada su je bivši momak i njegov prijatelj pretukli, izboli nožem u vrat i bacili niz 70 metara visoke Čudanske krševe u kanjon rijeke Stupčanice. Zločin je šokirao cijelu BiH i počinioci su osuđeni na po 40 godina zatvora. Nakon premijere film će nastaviti putovanje po svjetskim festivalima, ali i biti distribuiran u kinima širom BiH. 

(Avaz)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin