NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Film „Žaba“ 29. novembra u kinosali kalesijskog BKC-a

| 28. Novembra 2017.
11:39
Kalesija Online

Film “Žaba” režisera Elmira Jukića izaziva veliko interesovanje ljubitelja filma i puni bioskopske sale širom BiH. U Kalesiji film će biti prikazan u srijedu, 29. novembra u četiri termina. Termini za odrasle su u 17,00 i 19,00 sati, a za učenike film će biti prikazan u 12:00 i 14:00 sati. Cijena ulaznica za odrasle je 5 KM, a za učenike 3 KM.

“Žaba” je ekranizacija istoimene predstave, koja skoro 10 godina puni teatre širom bivše Jugoslavije.

Radnja filma ide ovako: Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni.

Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra.

Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Glavne uloge u filmu tumače Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić i Mugdim Avdagić.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave