NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FK “Bijeljevac” Miljanovci: U nedjelju prijateljski turnir

... | 16. Jula 2020.
13:08
Kalesija Online

U nedjelju 19. jula 2020. godine sa početkom u 9:30 sati na stadionu u Miljanovcima u organizaciji FK “Bijeljevac” Miljanovci biće održan prijateljski turnir na kome će učestvovati oko 180 djece. Turnir će biti održan na prijedlog Edina Zulfića koji trenutno boravi u Švicarskoj. On je kako kaže Sinanović izražio želju da u najvećem dijelu sponzorira turnir.

-“Sponzori ovog turnira su Tojšićanin Edin Zulfić koji je prepoznatljiv po pomoći sportskim kolektivima na području naše općine, Hajrudin Jašarević koji je dugo godina radio u Njemačkoj i koji je možda najveći sponzor od kad klub postoji. Sponzor je i Admir Dugonić kao i UG Slatko Ćoše koji i inače uvijek pruža podršku u granicama svojih mogućnosti” kazao je Suljo Sinanović trener FK “Bijeljavac” Miljanovci.

Na turniru će učestvovati tri kategorije, 2012. i mlađi, 2010 i mlađi, 2008 i mlađi a igrat će se na tri terena.

-“Mi smo obezbijedili u klubu da uslovi budu uredu, očekujemo i da će vremenske prilike biti povoljne i da će epidemiološka situacija biti povoljna”, dodao je Sinanović.

Ono po čemu je ovaj turnir poseban jeste što će svako dijete dobiti priznanje, medalju. Turniri su inače prepoznatljivi da se samo za prve tri ekipe dodjeljuju priznanja i medalje, no kod ovog turnira situacija je druga.

-“Prva tri mjesta uvijek budu nagrađena, drugi ostanu zapostavljeni, ovaj put to neće biti tako. Draž ovog turnira jeste što će apsolutno svako dijete dobiti priznanje i medalju”, istakao je trener Suljo.

On je za kraj rekao i da očekuje da će sve proći u najboljem redu, te da će učiniti sve kako bi ovaj turnir svim akterima ostao u lijepom sjećanju.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi, Sport