NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FK “Mladost” Kikači u polufinalu KUP-a TK

... | 10. Maja 2018.
07:30
Kalesija Online

Na mjesnom stadionu Luke u Malešićima u okviru četvrtfinala Kupa TK sastale su se dvije Mladosti. Ona domaća iz Malešića i gostujuća iz Kikača, inače član Prve lige TK. Domaćini su važili za favorite ali taj epitet nisu opravdali na terenu i gosti su zasluženo pobijedili i izborili prolazak u polufinale. Od prve minute se vidjela veća želja gostujuće ekipe za kvalitetnim rezultatom. U prvom dijelu susreta rezultat od 1.2 nagovijestio je još bolje drugo poluvrijeme.

Obje ekipe u nastavku postigle su po jedan pogodak, što je značilo pobjedu za ekipu iz Kikača. Radost navijačima kalesijskog kluba donijeli su Dedić Armin i najbolji strijelac Semir Mujkanović koji je mrežu domaće ekipe zatresao dva puta.

U KUP-u TK takmičilo se 98 ekipa, “Mladost” iz Kikača ostala je među četiri najbolje ekipe.

U polufinale plasirale su se još ekipe

“Budućnost”Banovići (Druga liga Federacije)
“Radnički” Lukavac(Druga liga Federacije)
“Ingram” Duboki Potok (Druga liga Federacije)

Momci FK ” Mladost” Kikači nastavljaju pisati lijepu, nogometnu priču i igrama argumentuju ono što se o njima piše a to je da Kikači žive nogomet, i da u tom kalesijskom naselju imaju igrači koji srcem igraju najvažniju sporednu stvar i da timskom igrom klub žele dovesti na još veći nivo. Pobjedom u četvrtfinalu KUP-a TK dokaz je da su na dobrom putu

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport