NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FK “Spreča” ponos mještana Rainaca Donjih

... | 11. Aprila 2019.
12:19
Kalesija Online

Fudbalski klub “Spreča” osnovan je 1978 godine. Trenutno se takmiči u 3.ligi TK grupa Istok. Bez obzira na bodove i stanje na tabeli, pomenuti klub ponos je mještana Rainaca Donjih.

Prema riječima sekretara i trenera kluba Nermina Spahića, to je jedini kolektiv gdje se okupljaju mladi ljudi, a utakmice događaji koji se jedva čekaju.

“Ima onih navijača koji nisu propustili niti jednu domaću utakmicu a i na gostujuće često idu”-dodaje Spahić.

Ono što najviše raduje jeste da dječaci sa velikim žarom i ambicijama dolaze na treninge, što je još jedna važnost FK”Spreča”. Mladim naraštajima pruža priliku da na kvalitetan način provode vrijeme. Bez obzira da li postali profesionalni nogometaši ili ne, nogomet i treninzi pružaja im način za kvalitetnije odrastanje.

Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu, okupljeni oko FK “Spreča” realizuju mnogo projekata koje za cilj imaju poboljšanje infrastrukture. Nedavno su završeni i radovi na zgradi pomenutog kluba. Ono što sa ponosom ističu iz kluba jeste organizacija Memorijalnog turnira “Kapetan Omer Avdić i ostali šehidi Mjesne zajednice Rainci Donji”.

Više o pomenutim i drugim temama pogledajte u emisiji TIME OUT, gost trener i sekretar kluba “Spreča”. Emisija je večeras u 19:00 sati na programu NON Televizije.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme