NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FK “Tuzla City” sa 15.000 KM godišnje podržavat će FK “Bosna” Kalesija

... | 1. Avgusta 2019.
12:34
Kalesija Online

Na stadionu FK “Bosna” Kalesija danas je ispisana još jedna lijepa, sportska priča. Predsjednik FK “Bosna” Kalesija Zuhdija Karić i predsjednik premijerligaša FK “Tuzla City” potpisali su vrijedan ugovor koji se odnosi prije svega na jačanje omladinskog pogona i poboljšanje kvalitete treniranja omladinaca.

“Potpisali smo sporazum sa FK “Tuzla City” gdje smo mi postali njihova filijala. Mi smo našu djecu približili jednom od najboljih klubova u našoj državi, po mom mišljenju” ističe Karić

Sporazum podrazumijeva da će mladi nogometaši, kadeti (rođeni 2003.godine,2004 i 2005.godine) i juniori (rođeni 2001.i 2002.godine) imati pravo besplatnu članarinu i sportsku opremu. Za uzvrat FK “Tuzla Citiy” imat će prioritet potpisivanja ugovora sa nekim igračima koji talentom i radom dokažu svoj kvalitet i dokažu da premijerligašu iz Tuzle mogu pomoći pri ostvarenju dobrih rezultata.

“Naš cilj je razvoj fudbala i okupljanje omladine živi i u Kalesiji. Mi kao klub na prijedlog ljudi koji vode “Bosnu” iz Kalesije koji su izrazili želju da im budemo partner te kazali da imaju problema, smo pristali na to. Mi smo osjetljivi na omladinu i želimo da sva djeca imaju perspektivu. Glavni problem koji je “Bosna” u omladinskim pogonima imala jesu finansije. Mi ćemo u četiri naredne godine podržavati sa iznosom na godišnjem nivou od 15.000 KM. To je ono što su oni tražili od nas kako bi zadržali omladinski pogon. Taj iznos je promjenjiv na više ukoliko bi bilo potrebe. Ukoliko bi se prijavilo više omladinaca i ukoliko bi bilo potrebe za angažovanjem više ljudi”kazao je predsjednik FK “Tuzla City” Azmir Husić

Značaj potpisivanja sporazuma između pomenuta dva kluba istakao je i načelnik općine Kalesija Sead Džafić. Juniori i kadeti koji već treniraju u kalesijkom klubu i koji su imali priliku igrati u Kvalitetnoj omladinskoj ligi kažu da im je ovaj sporazum itekako olakšao nastavak trenažnog procesa. Ovo će im itekako biti motiv da što više treniraju i ostvaruju dobre rezultate u pomenutoj ligi i nametnu se trenerima kluba koji se takmiči u višem rangu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport