NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Braća Valjevac iz Vukovija dobila krov nad glavom

... | 8. Maja 2017.
16:20
Kalesija Online

Centar za socijalni rad Kalesija u saradnji sa Udruženjem „H.O. Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus“ (MFS-EMMAUS) početkom 2016. godine pokrenuto je akcija izgradnje porodične kuće za četiri maloljetna brata Valjevac u Vukovijama Donjim, općina Kalesija.

Radi se o četiri brata, Elmedinu, Elvedinu, Sejfi i Hamidu koji su 2006. godine ostali bez oca a 2009. godine i bez roditeljskog staranja nakon oduzimanja starateljstva majci koja je u više navrata zanemarivala svoje roditeljske obaveze prema djeci.

Zahvaljujući dobrim ljudima, ovi mališani su danas dobili krov nad glavom. Samo u protekle dvije godine EMMAUS je organizirao prikupljanje pomoći od donatora i izgradnju 69 kuća za osobe koje su bile pogođene poplavama i socijalno ugrožene.

Primopredaji ključeva prisustvovalis u predstavnici Centra za socijalni rad, Udruženja EMMAUS, ministar za rad i socijalnu politiku Zlatan Jovanović kao i Samir i Fahzeta Valjevac koji su ovu djecu izveli na pravi put, odnosno omogućili im život kakav zaslužuju nakon svih patnji u životu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme