NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Đaci policajci danas na terenu sa pripadnicima PU Kalesija

... | 2. Septembra 2013.
19:02
Kalesija Online

patrola1S obzirom da je danas započela nova školska godina samim tim pojačano je i kretanje pješaka u blizini magistralnih i drugih cesta. Tako su danas pripadnici PU Kalesija na čelu sa Mirsadom Hadžićem rukovodiocem saobraćajnog sektora organizovali školske patrole u Gornjim Raincima s obzirom da je riječ o najopasnijoj dionici puta jer se škola nalazi odmah u neposrednoj blizini magistralne ceste.

“Odabrali smo ovu lokaciju i već vidimo da vozači pozitivno reaguju na naše male policajce i zaustavljaju se prije pješačkog prelaza, odnosno prije nego vide policijsku poznatu “palicu” stop”, rekao je za Kalesija online Mirsad Hadžić.

Nastavnik Hasan Paloš koji je vođa sekcije saobraćaja u Osnovnoj školi Gornji Rainci ističe da on  djecu upozorava da uvijek pažljivo gledaju na obje strane prije samog prelaska. On se zahvalio i policajcima koji su poomogli da se u ulozi malih policajaca dobro snađu Enisa Čamdžić i Adnan Spahić.

Oduševljenje sprovedenom akcijom nisu krili ni policajci Mersudin Smajkanović i Nedžad Cakor koji su kazali da su djeca uvijek najpreča u saobraćaju, a pozvali su i vozače da prilagode brzinu uslovima na putu te da obavezno pored škole “skinu” nogu sa papučice gasa. Ovo je slanje pozitivne slike svim vozačima, da policija radi na prevenciji i sprečavanju nesreća, a ne samo kako to većina misli rade na kažnjavanju.

Ova akcija će biti nastavljena i u narednim danima na raskrsnicama u Tojšićima, Međašu, u centru Kalesije, Gornjoj Kalesiji, ali i na raskrsnici u Memićima.

(Kalesija.com)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme