NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Hiljadu mještana MZ Kikači uživalo u ilahijama i kasidama

... | 30. Avgusta 2013.
21:13
Kalesija Online

hor5Mali je bio sportski poligon u Kikačima da primi veliki broj posjetilaca koji su došli kako bi uživali u ilahijama i kasidama horova iz cijele BiH, ali i iz susjedne Srbije. Organizator ovog kulturno-vjerskog programa bio je džemat MZ na čelu sa efendijom Muamerom Fazlićem i hor “El-Aziz”.

“Ovo je skup mladosti i ljudi koji vole ilahije i kaside. Mi smo mlad hor i nadam se da ćemo naći svoje mjesto pod ovim nebom. Do sada smo zabilježili mnogo nastupa i uvijek su stizale pozitivne kritike”, kazao je Muamer ef. Fazlić.

Zadovoljstvo posjetom, ali i dolaskom horova iz Gračanice, Zenice, Sandžaka, ali i onih iz komšiluka nije krio ni Safet Sakić član hora domaćina “El-Aziz”.  Ovo okupljanje horova u Kikačima prvo je a već se može reći da je steklo međunarodno učešće, jer se pozivu Kikačana odazvao Aref efendija Duraković koji je osnivač hora koji nosi naziv po cvijetu simbolu naše države “Ljiljan” i dolaze iz Sandžaka iz Srbije.

Najviše pažnje na sebe privukao je hor “En Nahl” iz Zenice čiji članovi su se pojavili sa natipisima koji označavaju očuvanje Bosne i Hercegovine, a glase “Bitno je biti Bošnjak”. Vedad efendija Arnaut kaže da su primjeni u Kikačima kao pravi gosti te da će se na isti način i oni revanširati kada hor “El-Aziz” bude gostovao u Zenici.

Kalesija.info

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme