NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Koncert KUD-a “14.Maj” u povodu Dana državnosti

... | 27. Novembra 2014.
08:18
Kalesija Online

kud4KUD “14.maj” iz Tojšića u utorak je organizovalo svečani koncert u povodu Dana državnosti BiH. Već tradicionalno ovo društvo obilježava ovaj praznik sa svojom vjernom publikom koja ih ni ovaj put nije iznevjerila.

Na samom početku programa svim posjetiocima obratio je se direktor OŠ Tojšići profesor Nijaz Dukić koji je u svom obraćanju istakao značaj ovog historijskog datuma, kada su prije 71 godina Bosanci i Hercegovci jasno rekli da žele suverenu i jedinstvenu državu, te da to predstavlja obavezu za današnje generacije da je očuvaju u njenim historijskim granicama i učine prosperitetnom za sve građane.

Umijećem “u nogama” publici je se predstavilo 120 aktivnih članova ovog društva od najmlađih do onih najstarijih I orkestar KUD-a. Na kraju programa publiku je zabavljala muzička grupa Tika Taka Bend.

U toku koncerta nizali su se aplauzi i sve pohvale za ovo društvo koji su jedini u općini Kalesija organizovali svečani koncert i proslavu ovog velikog dana za BiH sa svojim simpatizerima i članovima.

Edina Š.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme