NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Foto: MSŠ “Kalesija” proslavila 42. rođendan

... | 19. Aprila 2019.
11:23
Kalesija Online

MSŠ “Kalesija” danas je obilježila 42. rođendan.
Kratkom video prezentacijom predstavljena je škola od osnivanja pa do danas. Također su prikazani projekti, manifestacije u kojima je škola uzela učešće, te postignuti rezultati učenika na takmičenjima.

Ova škola iznjedrila je brojne generacije, a njeni učenici postali su inžinjeri, profesori, doktori nauka, magistri… Posebno zapaženo bilo je predstavljanje nekadašnjih učenika MSŠ “Kalesija”. Pjesmom od Safvet beg Bašagića, predstavio se i oduševio publiku akademski glumac Nermin Hodžić.

Svečanost su posebno uveličali maturanti, kao i učenici zanimljivim nastupima i ilahijama. Adnan Ćivić spletom odsviranih sevdalinki uljepšao je značajan datum za MSŠ.

Svečanost su prisutvovali i aplauzima podržali predstavnici općine, ministarstva, menadžment škole, profesori, učenici, roditelji, kao i brojni građani Kalesije.

Poslana je i jasna poruka da je omladina srce našeg društva, ambasadori domovine, te da njihova volja i napor prethode uspjehu. Oni su budućnost koji čine da Kalesija bude prepoznatljiva ne samo u BiH, nego i u svijetu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme