NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Održan prvi Festival saza i sevdalinke u Kalesiji

... | 10. Avgusta 2013.
08:50
Kalesija Online

festival saza1Uz zvuke saza, i prelijepu sevdalinku sinoć je u Kalesiji otvoren prvi Festival saza. Petnaestak sazlija sa prostora cijele Bosne i Hercegovine sinoć je u kalesijskom BKC-u “Alija Izetbegović” održalo dvosatni program u kojem je uživala nekolicina onih koji su došli kako bi pogledali i uživali u svemu što je prezentirano.

Najveći aplauz svakako je dobio ljekar, vijećnik i sazlija Asim Mehmedović koji je uz saz izveo i sevdalinku koja je mnogima natjerala suze na oči.

“Ja saz sviram godinama, od mene je učio i moj brat koji je u dijaspori pa je vjerovali ili ne preko skaypa naučio ono što i ja znam. Tako bi noćima svirali skupa”, kazao je za Kalesija online Asim Mehmedović.

Ulaz na ovaj festival bio je 3 KM, a sav prihod od ulaznica bit će uručen porodici Valjevac kako bi im se napravila kuća i kako bi imali gdje živjeti. Omer Delić za kojeg slobodno možemo reći da je glavni inicijator ovog festivala kaže da je zadovoljan odzivom sazlija, ali ne i malim odzivom građana Kalesije. On se nada da će ovaj festival prerasti u tradiciju i da će se održavati svih narednih godina. Naravno u svemu tome očekuju i podršku načelnika Rasima Omerovića.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme