NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Predstava “Dženo, dženo Romanite” oduševila kalesijsku publiku

... | 8. Aprila 2019.
16:11
Kalesija Online

Povodom  Dana Roma, u subotu, 6. aprila, sa početkom u 19,00 sati, na sceni kalesijskog BKC-a odigrana  je  urnebesna komedija “Dženo, dženo Romanite (Biće, biće romski narod”). Glumačku ekipu čini šest gračaničkih Roma, pojačani sa dvojicom mladića Bošnjaka.

Ahmet Mehić glumi zajedno sa svoje dvoje djece. Ideja je krenula od Gračanke Seade Delić iz projekta “Jačanje uloge MZ” koju podržava UNDP odnosno vlade Švicarske i Švedske.

A onda je Mirela Trepanić, etablirana rediteljica, koja je komedijom “Skidajte se do kraja” potukla sve rekorde u posjetama pozorištu, u svom gradu, okupila Rome i krenula u mukotrpan posao – napraviti komediju, oslikati romski život, njihovu pjesmu, njihov govor, ponašanje i njihove dobrote.

U pomoć su pristigli i predsjednik KUD-a “Adem Alić” Miralem Džaferović, prof, muzike Miralem Mejremić, koreograf Senad Grbešić, te već spomenuta Seada Delić, poznata modrna kreatorka u ulozi kostimografa.

Pokrovitelj održavanja ove predstave je općina Kalesija i  općinski načelnik Sead Džafić.

Predstavnici udruženja Roma sa područja općine Kalesija Sead Biberović i Mirsad Omerović su iskazali zahvalnost općini Kalesija i načelniku koji su omogućili da se ovakva predstava dogodi i u našem gradu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme