NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO/Prigodnom manifestacijom u MSŠ Kalesija predstavljene ljepote zavičaja

... | 25. Marta 2019.
14:36
Kalesija Online

S obzirom da veliki broj mladih ljudi posljednjih nekoliko godina napušta Bosnu i Hercegovinu i svoj život nastavlja van njenih granica u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija došli su na ideju da realizuju projekat “Volimo svoj zavičaj”.

“Svi mi bez obzira koliko godina imamo, čime se bavimo i šta radimo u životu nosimo sa sobom neka sjećanja o zavičaju. Ovim projektom mi smo htjeli da podstaknemo učenike da vole svoj zavičaj, da vole svoju zemlju da vide ono što je lijepo. Zato su učenici u jednom od zadataka imali da obiću svoja mjesta i da slikaju ono što je lijepo u tom mjestu. Sve smo to stavili na panoe.” kazala je profesorica Sanela Šarić.

Računajući po osnovnim školama koje egzistiraju na području naše općine u okviru pomenutog projekta učenici MSŠ Kalesija predstavili su ljepote pet naseljenih mjesta.

“Ovaj projekat je veoma značajan za našu školu. Mi nastojimo našim učenicima približiti tradiciju. Ovo je nastavak projektnih aktivnosti koje provodimo, a njih je u posljednje vrijeme jako puno” istakao je pomoćnik direktora MSŠ Kalesija Edin Lokmić.

U realizaciji projekta učestvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda, a dana održanom priredbom prisutnima su predstavili svoj rad. Kroz načine oblačenja, pjesmu, igru, tradicionalna bosanska jela pokazali su ljepotu zavičaja i poručili da ga vole.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme