NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Foto reportaža: Planina Vlašić savršeno mjesto za odmor

... | 11. Februara 2019.
09:47
Kalesija Online

Vlašić je planina u srednjoj Bosni. Prostire se u općini Travnik.  Vlašićka visoravan je visoka 1.300 m, a poznata je po glasovitoj tradiciji spravljanja vlašićkog sira, kao i turizmu na Babanovcu.

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine odlučili su da vikend provedu na Vlašiću. Bogata gastronomska ponuda, ski staze, hoteli privukli su veliki broj i stranaca. Dječica su najviše uživala na snijegu. Osim najmlađih i odrasli su se vratili u djetinjstvo. Sankali su se, plazali, skijali i iskoristili svaki momenat da se odmore i uživaju na čistom zraku.

Umorni od gradske gužve i užurbanog načina života, idealno mjesto za odmor možete pronaći na planini. Naši građani iz godine u godinu sve više posjećuju turističke destinacije koje su u ponudi u Bosni i Hercegovini. Bosnom i Hercegovinom kao jednom od najljepših zemalja u svijetu prostiru se prelijepe planine, rijeke, jezera. Ne smijemo zaboraviti ni Baščaršiju, Nacionalni park Sutjeska, Travnik-Stari grad, Park prirode Hutovo blato, Tvrđavu Gradina i mnoge druge….

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika