NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: U prepunoj Čaršijskoj džamiji proučena Ikrar dova za hadžije iz Kalesije

... | 10. Septembra 2014.
14:02
Kalesija Online

dova_hadzijeVeliki broj vjernika danas je prisustvovao učenju Ikrar dove za hadžije sa područja Medžlisa IZ Kalesija, ukupno njih 25. Organizator ove vjerske manifestacije je Medžlis IZ,a uz dovu vjernici su budućim hadžijama koji su srcem se odlučili za hadž halalili i poželili da sa vjerom u duši obave petu islamsku dužnost.

“Mi smo dolučili da sve naše hadžije okupimo na jednom mjestu i da napravimo ovu zajedničku dovu. Hvala Allahu dž.š. možemo se pohvaliti da imamo više putnika za hadž nego li pojedini medžlisi u našoj državi, što je dokaz da se naši ljudi vraćaju vjeri”, govori za naš portal glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić.

Hadžije nisu krile suze radosnice zbog velikog broja vjernika koji su došli kako bi ih ispratili i kako bi im poželjelis reću na putovanju, uz nadu da će se svi živi i zdravi i vratiti.

O hadžu i bitnosti vjernicima je govorio i Muharem ef. Mešanović (Vahidin) predsjednik MIZ Kalesija koji je buduće hadžije pozvao na strpljenje i sabur te da dostojanstveno obave hadž.

Nakon učenja dove, zajednički je klanjan podne maza, a zatim je hadžijama uslijedilo i čestitanje. Uorganizaciji Medžlisa IZ Kalesija za vjernike su obezbjeđeni i limunada i kolači.

Prilog o ovoj vjerskoj manifestaciji možete pogledati u petak (12.septembra) u okviru vjerskog programa na kanalu NEON TV.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme