NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Učenici u školi u Dubnici dobili vodu

... | 9. Maja 2017.
13:36
Kalesija Online

Zahvaljujući sredstvima koja je izdvojio načelnik Kalesije Sead Džafić učenici u područnoj školi u Dubnici od danas u unutrašnjosti imaju vodu.

Ova škola je u prethodnom periodu dobila priključak na vodovod, ali lokalni, gdje su u više navrata bili bez vode nego što su istu imali. Kako nam je rečeno osobe koje su zadužene za čišćenje škole morale su iz obližnje rijeke da u kantama donose vodu da bi školu očistile.

“Ovo će mnogo značiti učenicima. Škola je bila priključena na lokalni vodovod pa smo imali česte redukcije, a imala je voda veliki broj bakterija. Ja sam otišao načelniku i zamolio ga da se priključimo na gradski vodovod i oni su nam izašli u susret na čemu im zahvaljujem. Sada naša djec au ovoj školi imaju zdravu i pitku vodu i u dovoljnim količinama”, rekao je direktor OŠ Kalesija Fahrudin Hamzić.

Načelnik Sead Džafić je danas svečanim puštanjem vode u školskoj zgradi učenicima poželio da ovu vodu dugo godina koriste i kako je kazao nije znao da nemaju vode dok se nije direktor Hamzić obratio za pomoć.

“Zaista nisam znao da nema vode. Bio sam prisutan ovdje kada su prethodne vlasti puštale vodu, ali eto izgleda da je to bilo onako pred izbore. Za općinu ovo nisu neka sredstva koja smo izdvojili i uvijek ćemo pomagati naše javne ustanove da imaju adekvatne uslove za rad”, ističe Džafić.

Džafić je rekao da je JP “Vodovod i kanalizacija” uradilo i hidrantsku mrežu tako da će to pomoći školskoj zgradi u slučaju požara ili nekih drugih stvari koje mogu oštetiti zgradu.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme