NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO: Zbog neodgovornih “građana” saobraćajni znakovi iz Tojšića i Dubnice na čišćenju

... | 1. Septembra 2013.
16:39
Kalesija Online

znakoviNakon što se pojavila informacija da su “nestali” saobraćajni znakovi u Tojšićima provjerili smo informaciju kako u policiji tako i u Direkciji cesta FBiH koja je zadužena za postavljanje vertikalne signalizacije. U policiji nisu imali nikakvu informaciju da su znakovi ukradeni, ali zato za njihov “nestanak” upoznati su čelni ljudi direkcije.

Zbog neodgovornih građana koji su na znakovima precrtali ćirilični natpis iste smo morali poslati na čišćenje, rečeno je za Kalesijski informativni portal. Znakovi su uklonjeni cijelom dužiunom puta M4 radi čišćenja i u skorije vrijeme će biti postavljeni novi. Nisu samo znakovi skinuti u Tojšićima isto je urađeno i u Dubnici, a očekuje se i uklanjanje znaka u blizini raskrsnice Međaš na kojem je ispisano “Jihad” i gdje precrtan ćirilični natpis za Dubrave.

Kako je za Kalesija.com potvrđeno iz Direkcije cesta u planu je uklanjanje i znaka na samom ulazu u Kalesiju koji označava obavezan smijer pa je dopsta zbunjujući za putnike koji se prvi put kreću ovim putevima.

(Kalesija.com)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih, Kalesijske teme