NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Fudbaleri iz Kikača završili sa zimskim pripremama i spremni su za nastavak sezone

... | 6. Marta 2018.
11:02
Kalesija Online

Ekipa FK “Mladost” Kikači vrijedno je radila više od mjesec. Od prvog dana priprema ekipu vodi novoizabrani šef stručnog štaba Adem Požegić, koji je na pripreme pozvao oko 25 igrača. Klub samo nije uspio dogovoriti saradnju sa Amarom Hasićem iz Prokosovića. Prvu fazu priprema izabranici Adema Požegića odradili su u Kikačima te se preselili na atletsku stazu stadiona Tušanj. Druga faza ujedno i posljednja je odrađena je na pomoćnom terenu stadiona Tušanj.

Momci su odigrali četiri pripremne utakmice. U dvije utakmice slavili su pobjedu, dok su dvije utakmice završene bez pobjednika. Neriješeno su igrali sa ekipama “Lokomotiva” Miričina i “Gradina” Srebrenik. Rezultatom 3:1 slavili su u utakmici sa ekipom “Rudar” Bukinje, a rezultatom 4:1 savladali su ekipu “Stjepan Polje”. Najbolji strijelac ekipe u pripremnim utakmicama je Semir Mujkanović koji je mreže protivnika tresao četiri puta. Dva gola postigao je Hasan Užičanin.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone ekipa iz Kikača ide u goste ekipi “Mladost” Puračić, koja je trenutno predposljednja na tabeli Prve lige TK

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport