NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Fudbaleri Tuzla Cityja zvanično će na grbu imati cvijet Srebrenice

... | 3. Jula 2018.
14:49
Kalesija Online
FOTO: KLIX.BA
Ovaj cvijet autorsko je djelo članica Udruženja Gračaničko keranje čije su predstavnice danas u Tuzli s članovima tuzlanskog kluba potpisale ugovor o ustupanju autorskih prava.

Šef marketing službe FK Tuzla City Mirsad Suljić na današnjoj konferenciji za medije je kazao da je prilikom promjene imena ovog kluba, kao i njegovog grba, s predstavnicama Gračaničkog keranja dogovoreno da fudbaleri ubuduće nose Cvijet sjećanja na zaštitnom znaku kluba.

“One su prihvatile našu ideju kao i svoju. Ideja je bila da cvijet omasovimo, da ga nikada ne zaboravimo te da putuje s nama. Kroz uspjehe Tuzla Cityja želimo promovirati sjećanje na Srebrenicu koje je nama veoma važno”, istakao je Suljić.

Kao važan simbol sjećanja na nevino stradale žrtve u Srebrenici, cvijet je nastao 2010. godine, a predsjednica Gračaničkog keranja Azemina Ahmetbegović smatra da je potez Tuzla Cityja vrijedan svake pohvale.

“Cvijet je poruka koja svijetli Bosnom i Hercegovinom. Kroz njega pokazujemo ono što osjećamo u svojim srcima i poručujemo da se nevine žrtve nikada ne smiju i ne trebaju zaboraviti. Klub koji je pratio sve ovo što mi radimo, osjetio je našu želju i borbu i mi smo zahvalni na tome”, rekla je Ahmetbegović.

Ustupanje autorskog prava na korištenje Cvijeta sjećanja na grbu kluba Tuzla City, predstavnice Udruženja Graačaničko keranje ustupile su danas i zvanično nakon potpisivanja ugovora.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport