NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Gradska biblioteka svakog vikenda preporučuje knjigu za čitanje

... | 10. Januara 2020.
15:34
Kalesija Online

Vrata Gradske biblioteke Kalesija ljubiteljima pisane riječi uvijek su otvorena. Ljubazne bibliotekarke stoje vam na raspolaganju i rado će vam pomoći oko izbora knjige, ako ste neodlučni. U želji da čitaocima približe knjigu, privuku što više članova u biblioteku, pokrenuli su nekoliko rubrika, a koje se odnose na preporuku knjiga za čitanja.

Nedavno su uveli i novu rubriku “Knjiga za vikend”.

“Gradska biblioteka Kalesija pokušava na razne načine da afirmiše građane i da ih što više privuče u našu biblioteku. Tako smo krenuli sa našom prvom rubrikom koja je bila “Knjiga uz kafu”. Svaki dan smo imali preporuku za jednu knjigu. Nakon toga počeli smo sa rubrikom knjiga sedmice. Tu je sada i knjiga za vikend. Javljaju se i dolaze čitaoci i sviđa im se rubrika koju smo pokrenuli”, kazala je Advija Hodžić, bibliotekarka.

Za ovaj vikend čitaocima su pripremili knjigu od Branka Đurića “Mojih pedeset”.Čitanje ove knjige pruža osjećaj da sjedite sa Đurom u njegovom dvorištu i ćaskate kao stari prijatelji. Đuro plače i smije se pričajući ove priče i sigurano ćete i vi biti podjednako dirnuti. Nisu sve slavne ličnosti da podjele svoj privatni život kao Đuro. Knjiga će vam pomoći da ga upoznate onakvog kakav zaista jeste: trodimenzionalna, kompleksna, otkačena, ponekad čudna, uvijek simpatična, kreativna, duhovita i generalno zabavna osoba.

“To je autobiografska knjiga, u kojoj on priča o svom djetinjstvu, u svojim godinama i životu provedenom u Sarajevu. Jedna jako lijepa i zanimljiva knjiga zato je preporuka našim čitaocima”

Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Uz knjigu upoznajete novi svijet, upoznajete sebe, učite. U Gradskoj biblioteci imate veliki izbor knjiga različitih žanrova. Svako za sebe može pronaći omiljeno štivo. Članarina iznosi samo 10 KM. Svi koji žele postati članovi biblioteke, a u stanju su socijalne pomoći, mogu se učlaniti besplatno. Rok za vraćanje knjige je 15 dana.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi