NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Granična policija BiH uhapsila Kalesijca zbog “ucjene”

... | 11. Maja 2022.
08:17
Kalesija Online

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 9. maja 2022. godine, lišili su slobode M.B. (1986.), državljanina Libana. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

FOTO: Ilustracija

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj lišili slobode N.R. (1973.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima  Okružnog centra sudske policije Bijeljina.  

Prethodno, 8. maja 2022., na prijelazu Rača na izlasku iz BiH lišen je slobode R.E. (1958.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, državljanina BiH su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Osoje, 8. maja 2022., lišen je slobode A.H. (1968.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Službenici Jedinice GPBiH Gorica, bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 7. maja 2022., lišili su slobode E.I. (1981.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje  Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. maja 2022., lišili su slobode dvojicu bh. državljana na izlasku iz BiH. Na prijelazu Šamac lišen je slobode I.H. (1969.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, dok je A.M. (1966.) lišen slobode jer ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „ucjena“. I.H. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, a A.M. službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme