NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Hamdija Fejzić imenovan za predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima

... | 18. Marta 2019.
14:37
Kalesija Online

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine, danas je održan prvi inicijalni sastanak Organizacionog odbora za obelježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku su izabrani predsjednik i podpredsjednici Organizacionog odbora, kao i sekretar. Za predsjednika Organzacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, a za potpredsjednike Damir ef. Peštalić i Nisvet Mujanović. Dužnost sekretara obavljat će Nermin Alivuković.

“Ponovo ćemo se sastati 26. marta kada će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formiranju svoje pododbore. S ovim današnjim sastankom krećemo u aktivnosti oko pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica. Dosta je posla pred nama, ali smatram da će tim ljudi koji će radi u organizaciji ostati približno isti kao i proteklih godina. Svi oni imaju iskustva, i vjerujem da će sve biti organizovano kako i treba da bude, uz dužnu počast žrtvama genocida” – rekao je Hamdija Fejzić, novoimenovani predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine.

Iz Organizacionog odbora su najavili izgradnju i uređenje PRESS centra kako bi se medijima olakšao rad. Članovi Organizacinog odbora su učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, kao i žrtvama terorističkog napada u Novom Zelandu. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika