NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Haris Brkić prvi Bosanac koji je ocjenom 5.0 završio MIT

... | 4. Januara 2020.
11:42
Kalesija Online

Novu, 2020. godinu premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je započeo prijemom za Harisa Brkića, prvog studenta iz Bosne i Hercegovine koji je sa prosječnom ocjenom 5.0 završio eminentni Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim državama.

Govoreći o značaju i renomeu ovog instituta, dovoljno je reći da su do sada je iz MIT univerziteta izašla 63 nobelovca i jedno je od američkih sveučilišta s najvećim fundusom za istraživanje.
Haris Brkić je rođen 1996. godine u Lukavcu, a trenutno je, nakon diplomiranja svoje školovanje nastavio na postdiplomskom studiju na ovom univerzitetu.

Brkić je istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči.
Premijer Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić su Brkiću i članovima njegove porodice čestitali na ostvarenom uspjehu.

“Ovakvi rezultati i uspjesi naših ljudi najbolja su reklama za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su naši najbolji ambasadori. Dosadašnji rezultati pokazatelj su ispravne orijentacije i opredjeljenja, kako mladog Harisa, tako i njegove porodice”, kazao je premijer Tulumović čestitajući Brkiću na ostvarenom uspjehu.

(tuzlarije.net – Odjeljenje za informisanje Vlade TK) 


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin