NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Hatma-dovom polaznika Škole Kur'ana u džematu Rainci Gornji zaokružene vjerske aktivnosti u 2019. godini

... | 22. Januara 2020.
20:50
Kalesija Online

Na kraju kalendarske godine po Miladu u džematu Rainci Gornji organizovana vjerska svečanost povodom završetka prvog čitanja Kur'ana nove generacije polaznika Škole Kur'ana u ovom džematu.

Škole Kur'ana za odrasle u našim džematima su novina koja svake godine daje rezultate. Nova generacija polaznika Škole Kur'ana u džematu Rainci Gornji svečano je okončala svoje podučavanje arapskom pismu, te je organizovana hatma-dova za devetnaest (19) polaznika koji su za 16 mjeseci po prvi put proučili Kur'an. Svečanost je organizovana posljednje nedjelje u mjesecu decembru 2019. god., čime su zaokružene vjerske aktivnosti u džematu Rainci Gornji.

Na svečanosti, pored imama džemata Rainci Gornji, Miralema ef. Pjanića, koji je zaslužan za još jednu generaciju koja je naučila kur'ansko pismo, prigodan vaz o fadiletima učenja Kur'ana održao je Amel ef. Habeš, imam džemata Memići Centar. Svršenicima Škole Kur'ana dodijeljene su diplome, a prisutni vjernici bili su u prilici poslušati učenje Kur'ana svih devetnaestoro polaznika koji su s uspjehom okončali svoje prvo čitanje Svete Knjige.

Polaznici Škole Kur'ana koji su okončali prvo čitanje Kur'ana:

 1. Dženisa Hadžić,
 2. Dženita Hadžić,
 3. Kada Hadžić,
 4. Adin Hadžić,
 5. Tarik Hadžić,
 6. Melisa Husejinović,
 7. Edina Husejinović,
 8. Emrah Jasiković,
 9. Armin Jasiković,
 10. Edin Jakubović,
 11. Miralem Smajić,
 12. Enisa Jakubović,
 13. Edina Jakubović,
 14. Medina Jakubović,
 15. Delila Kunić,
 16. Amra Fejzić,
 17. Lamija Pjanić,
 18. Amina Pjanić,
 19. Fejzo Spahić.

Škola Kur'ana u džematu Rainci Gornji nastavit će sa radom i u budućnosti, a u ovom džematu tokom 2019. godine pokrenuti su i drugi (infrastrukturalni) projekti, a njihova realizacija i okončanje planirano je u 2020. godini.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme