NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Hor Es-Siddik iz Rainaca Donjih obilježava četvrtu godišnjicu postojanja

... | 18. Aprila 2019.
13:02
Kalesija Online

U aprilu 2015.godine Rifet Suljić u dogovoru sa mjesnim imamom i mještanima dolazi na ideju da osnuje hor. S obzirom da je na dotadašnjim mevludima organizovanim u džematu Rainci Donji bilo mnogo učača ilahija , nije bilo teško okupiti mlade ljude koji gaje ljubav prema duhovnoj muzici. Cilj osnivanja hora jeste i taj da se mladima pruži prilika da na kvalitetan način provode svoje vrijeme.

“Hor nosi naziv Es-Siddik što znači iskreni. Mi se trudimo da budemo iskreni u svemu. Trudimo se da radimo svoj posao odgovorno i iskreno. Trenutno imamo 14 članova, osam djevojaka i šest muškaraca.”-kaže Rifet Suljić

Članovi hora nastupali su na mnogim manifestacijama, i na svim u najljepšem svjetlu predstavljali sebe i mjesto odakle dolaze.

“Na samom početku dobili smo poziv za gostovanje u Njemačkoj. Rado smo se odazvali. Za svaku manifestaciju se pripremamo u džamiji. Zajedno biramo ilahije sa kojima ćemo se predstaviti”-dodaje Suljić.

U nedjelju 21.aprila u džamiji u Raincima Donjim bit će upriličena mevludska svečanost povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana, a tada će biti upriličeno i obilježavanje 4 godine postojanja hora Es-Sidik.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave