NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

HSV raskinuo ugovor sa Emirom Spahićem

| 3. Januara 2017.
12:09
Kalesija Online

Njemački bundesligaš Hamburger SV raskinuo je ugovor s fudbalskim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Emirom Spahićem, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Ugovor je, kako je navedeno na stranici HSV-a, raskinut na zahtjev trenera Markusa Gisdola, koji nastoji rekonstruisati ekipu.

spahic

“Razmatrali smo promjene u timu u posljednjih nekoliko sedmica. U okviru procesa odlučili samo da planiramo našu budućnost bez Emira Spahića i smatramo da je najbolje i za klub i za igrača da se raziđu”, rekao je Gizdol, koji je za šefa stručnog štaba HSV postavljen u septembru prošle godine nakon što je uprava kluba otpustila fudbalskog stručnjaka Brunu Labbadiju.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler Bayer Leverkusena u HSV-u je od 2015. godine kada je potpisao jednogodišnji ugovor, koji je produžio u 2016. godini.

Spahić je u karijeri igrao za Čelik, GOŠK Dubrobnik, NK Zagreb, Shinnik Yarolsavi, Torpedo iz Moskve, Lokomotiv iz Moskve, Montpellier, Sevillu, Anzhi i Bayer Leverkusen piše federalna.ba

Komentari

Kategorija: Sport