NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

I Kalesijski doktori ulažu maksimalne napore u sprečavanju pojave i širenja korona virusa

... | 24. Marta 2020.
09:58
Kalesija Online

Korona visrus na svu sreću još nije došao u Tuzlanski kanton. Ulažu se maksimalni napori da tako i ostane. Osobama koje dolaze iz inostranstva izdaju se naredbe o samoizolaciji. Uveden je i policijski sat. Doktori daju sve od sebe da spriječe pojavu i širnje korona virusa. Tako je i u Kalesiji. Doktori nalaze razne načine kako bi pomogli svojim pacijentima da pri tome ostanu u svojim kućama i ne izlažu se riziku. Pedijatrica Edisa Šmigalović, misleći na svoje male pacijente, dala mogućnost roditeljima da joj se upute pitanja.

“U cilju poštovanja izolacije i što manjeg kretanja naših malih pacijenata i njihovih roditelja, za sve ono sto ne iziskuje hitan dolazak ljekaru a imate potrebu da pitate u vezi zdravlja vašeg djeteta, možete poslati poruku na moj mesenger, nastojat ću sto prije odgovoriti.OSTANITE U KUĆI i tako pomozite i nama i sebi. ” poručila je doktorica Šmigalović.

Ovaj potez pozdravili su roditelji mališana. Svjesni su koliki rizik nosi izlazak iz kuće u toku pandemije korona virusa.

Veliko bravo svim kalesijSkim doktorima koji su u ovoj situaciji pokazali svoje profesionalne ali i ljudske kvalitete. HVALA VAM.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme